Stal Rozendaal gebruikt cookies om je website ervaring te verbeteren. Lees meer

Pension – Weidegang – Pistes

De pensionpaarden worden ondergebracht in luxueus ingerichte stallen. Elke box is 3 bij 4 meter groot, beschikt over een binnenraampje naar de gang toe en een buitenraam zodat er steeds voldoende licht en lucht aanwezig is. Elk jaar worden de stallen volledig uitgestoomd en gedesinfecteerd.

De stallen worden om de dag uitgemest. Om te voldoen aan de voederbehoefte van onze paarden wordt er in kleine hoeveelheden gevoerd nl. 3x krachtvoer en 3x ruwvoer per dag. Het krachtvoer bestaat uit basisbrok, sportmix, haver, gerst en zemelen al naargelang de arbeidsprestatie die geleverd moet worden. Het ruwvoer bestaat uit hooi, stro,voordroog en is eigen teelt zodat de kwaliteit gegarandeerd is. Van oktober t.e.m. maart kunnen de paarden bovendien genieten van verse wortelen.

“Stal Rozendaal” beschikt over 8ha weiland waar de paarden zich dagelijks kunnen uitleven. Deze weilanden worden regelmatig gesleept en indien nodig bemest.

Uiteraard kunnen de pensionklanten dagelijks gebruik maken van de pistes.

Zowel de binnen- als de buitenpiste is 20x60m groot. Beide pistes zijn voorzien van spiegels en een beregeningssysteem. Het slepen gebeurt 2 tot 3 maal per week, net zoals de beregening en 1x per jaar wordt er genivelleerd. Zowel individuele ruiters als clubs kunnen de pistes huren.

Onze paarden worden om de 3 maanden ontwormd, de vaccinaties gebeuren halfjaarlijks en de tandcontrole jaarlijks. Voor diegene die graag met zijn paard in vrijheid of aan de longe werkt, is er de longeerpiste van 20×30 m, die veilig omheind is met Beoband.

Indien de weersomstandigheden ertoe leiden dat de paarden niet op de weide kunnen, kan er gebruik gemaakt worden van de overdekte stapmolen die bovendien ook verlicht is.

Er zijn 2 poetsplaatsen voorzien met warm en koud water en solarium. Elke pensionklant krijgt een zadelkast ter beschikking gesteld.

Het hele complex staat onder camerabewaking, zowel de pistes, stallen en weides. In de zomerperiode wordt de stalling gevrijwaard van vliegen en insecten door een anti-insecten systeem.

Pension · Spring- en dressuurstal · Aan- en verkoop Contacteer ons